31 december 2011

Checklist Oud en Nieuw. De 10 dingen die je in huis moet hebben voor vanavond.

Het is weer de laatste dag van het jaar, wat betekent dat we massaal nog even wat moeten kopen. Ja, ook u. Maar voordat u vertrekt om nog snel wat vetsappige oliebollen van een derderangs bakker te halen, hebben wij hier nog even een lijstje gemaakt. Doe er uw voordeel mee. Een boodschappenlijstje The West stijl. Uniek in z'n soort. Grijp 'm nu het nog kan.

De 10 dingen die u moet hebben!

10. Als eerste (of eigenlijk laatste, maar als eerste geplaatst zodat de eerste de laatste is en er meer spanning overblijft dan wanneer je de laatste de laatste maakt, snapt u het nog?) natuurlijk een appelbeignet. Of eigenlijk appelbeignets, want meervoud is beter. Niet zo traditioneel als oliebollen, maar zeker een goede afwisseling en appel dus gezond.
9. Hier staat dan toch de frisdrank. Altijd nodig vanwege kleine koters die nog geen alcohol mogen en kinderchampagne is jakkiebahnep. Net niet dus. Daarom gewoon frisdrank. Altijd een knaller. Komt goed dus, zo op oudjaarsavond.
8. In dit lijstje mogen toch ook zeker de borrelnootjes niet vergeten worden. Klein detail, maar zeer smakelijk en bovendien lekker zout. Kun je meer zuipen.
7. Even je internetvrienden van The West een gelukkig nieuwjaar wensen. Tip: kan nu al, gewoon zeggen dat je ze alvast een mooi 2012 wenst. Problemen opgelost, hoef je niet om 0:00 je familie in de steek te laten voor een spelletje.
6. Leg je kinderen zo tegen 21:00 even twee uurtjes in bed. Anders krijsen ze de oren van je hoofd. Moet je niet willen. Dus gewoon wat slaappillen geven. Slapen ze ten minste door.
5. Getsie, nog best lastig, zo'n top 10. Nou, dan maar de goede voornemens. Werken nooit, maar mensen denken in ieder geval dat je het probeert. En goed excuus om de mond van je schoonmoeder te snoeren als het om je drankgebruik gaat. Die grap over drankmisbruik maakte ze de voorgaande 5 jaar ook al.
4. Hier komt-ie dan: DRANK. Als je met familie bent: champagne. Alleen met vrienden: bier. Tuurlijk. Wat anders? Een Oud en Nieuw geen drank is een jaar overgeslagen. Nou ja, bijna dan. Want de kater komt later.
3. Vergeet die ouwe niet op te halen. Staat zo slordig als je die in zijn huis laat verpieteren. Bovendien maak je een goede beurt door hem semi-vrijwillig uit te nodigen voor Oud en Nieuw. Beetje liefdadigheid, zeg maar.
2. Nou, dan de oliebollen maar. Ja, hoe vet, vies, kleverig en ranzig ze mogen zijn, deze vetballen horen er nu eenmaal bij. Je bent een slecht gastheer als je die niet in huis hebt. Schaam je.
1. Op één staat natuurlijk vuurwerk. Lekker knallen. Tip: Ga voor siervuurwerk, zeker als je een hond hebt. Die blaft je de oren van de kop als je wat illegaal knalspul afsteekt. Niet doen dus.

En vergeet vooral niet iemand uit te nodigen. Je bent nogal eenzaam als je alleen met je feestmaal in huis zit. Gelukkig nieuwjaar allemaal. ;)

3 opmerkingen: